Sałatka z tuńczykiem na krakersach

4.42 (336 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdzie by nie kliknąć to wszędzie jest ta sałatka. Nie muszę chyba się za bardzo rozpisywać, że sałatka jest pyszna, ładnie się prezentuje, bo to już chyba większość z was wie. Kto nie robił, musi jak najszybciej ją zrobić

Składniki:

  • 18 krakersów
    3 jajka
    80 g sera salami
    6 łyżek majonezu
    1 puszka tuńczyka w oleju śródziemnomorskim
    szczypiorek
    sól
    pieprz biały
Wystaw ocenę:

4.42 (336 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z tuńczykiem na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka wraz z olejem rozgnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać 4 łyżki majonezu i wymieszać. Jajka ugotować na twardo. Białka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach dodać 3 łyżki majonezu i wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Ostrożnie używać soli ponieważ krakersy są słone. Żółtka zetrzeć na drobnych oczkach. Szczypiorek drobno pokroić.
    Na płaskim talerzu układać warstwami: 6 krakersów, żółty ser z majonezem, 6 krakersów, rozdrobniony tuńczyk, 6 krakersów, białka z majonezem, starte żółtka i posypać szczypiorkiem.
    Sałatkę włożyć na 3-4 godziny do lodówki by smaki się przegryzły i zmiękły krakersy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Krakersy Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować