Gdzie by nie kliknąć to wszędzie jest ta sałatka. Nie muszę chyba się za bardzo rozpisywać, że sałatka jest pyszna, ładnie się prezentuje, bo to już chyba większość z was wie. Kto nie robił, musi jak najszybciej ją zrobić
Składniki:
18 krakersów
3 jajka
80 g sera salami
6 łyżek majonezu
1 puszka tuńczyka w oleju śródziemnomorskim
szczypiorek
sól
pieprz biały
Sałatka z tuńczykiem na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka wraz z olejem rozgnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać 4 łyżki majonezu i wymieszać. Jajka ugotować na twardo. Białka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach dodać 3 łyżki majonezu i wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Ostrożnie używać soli ponieważ krakersy są słone. Żółtka zetrzeć na drobnych oczkach. Szczypiorek drobno pokroić.
Na płaskim talerzu układać warstwami: 6 krakersów, żółty ser z majonezem, 6 krakersów, rozdrobniony tuńczyk, 6 krakersów, białka z majonezem, starte żółtka i posypać szczypiorkiem.
Sałatkę włożyć na 3-4 godziny do lodówki by smaki się przegryzły i zmiękły krakersy.
Komentarze