sałatka z tuńczykiem i ryżem

4.5 (172 ocen)

  • 20 min

Przepis dostałam od koleżanki, robiłam ją pierwszy raz i tak nam posmakowała że teraz przyrządzamy ją na każde święta i imprezy.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 lub 2 woreczki ryżu, (lub ugotowany makaron zamiast ryżu.)
    - 2 puszki tuńczyka w oleju ( może być w sosie własnym)
    - 1 puszka kukurydzy
    - 1 mniejsza cebula
    - 5 jajek
    - 2 łyżki majonezu
    - sól, pieprz
    - natka pietruszki

Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sałatka z tuńczykiem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z tuńczykiem i ryżem 1. Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
    Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy dodać do nich zimny ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i cebulkę,natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić.
    Polecam :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować