Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla miłośników małego co nie co z tuńczykiem

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu,
    puszka tuńczyka w oleju,
    mała cebula,
    jedna papryka marynowana,
    pół puszki kukurydzy,
    kilka ciemnych oliwek,
    majonez,
    sól,
    pieprz

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować, odcedzić i wystudzić. Odcedzić kukurydzę, rozdrobnić tuńczyka. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a oliwki w ćwiartki. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy