Sałatka z tuńczykiem i fetą

4.49 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mama nie wierzyła, że z poniższych składników uda się zrobić coś dobrego. Bardzo się jednak myliła – sałatka jest wspaniała.

Składniki:

  • ● 2 pomidory
    ● mała kapusta pekińska
    ● cebula
    ● po puszce tuńczyka w oleju i czerwonej fasoli
    ● kilkanaście zielonych oliwek bez pestek
    ● 10 dag sera feta
    ● sól, pieprz, cukier
    ● sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę osączamy. Kapustę myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Pomidory sparzamy, obieramy
    ze skórki i z serem kroimy w kostkę. Mieszamy z warzywami.
  • 2. Tuńczyka osączamy, olej zachowujemy. Kawałki ryby i przekrojone na pół oliwki dodajemy do warzyw z fetą. Mieszamy.
  • 3. Sałatkę polewamy olejem z tuńczyka. Doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wkładamy na kilkanaście minut do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować