-cebula lub por
-puszka kukurydzy
-ser tarty
-4 jajka
-3 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
-śmietana
-majonez
-łyżka stolowa musztardy
-sól
-pieprz
Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos: Mieszamy majonez ze śmietaną i dodajemy musztardy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 10 min do lodówki.
1. Cebulę lub por kroimy w pół księżyce układamy na dole miski. Nastepne odciśnietego tuńczyka układamy na cebulę by pokrył ją całą, gdy już to zrobimy posypujemy kukurydza i zalewamy sosem. Następnie układamy jeszcze jedna warstwę tuńczyka potem ser tarty. Białka oddzielamy od żółtek i białka trzemy na tarce o dużych oczkach na ser. Polewamy sosem. I na koniec na górę trzemy żółtka. Gotowe
Porady
Tuńczyk niekoniecznie musi być w sosie własnym, ale wypróbowalam juz inne rodzaje lecz ten jest najodpowiedniejszy.
Komentarze