Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Świetna na przekąskę między posiłkami lub na wizytę niespodziewanych gości :)

Składniki:

  • mix sałat z endywią
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 170g)
    4 łyżki oliwek zielonych i czarnych
    2 pomidory
    100g sera feta
    sos: 2 łyżki miodu płynnego
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki octu jabłkowego
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    pieprz



Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć, osuszyć, przełożyć do głębszego naczynia. Tuńczyka i oliwki osączyć z zalewy dodać do sałaty, razem z umytym i pokrojonym w kawałki pomidorem i i serem fetą.
    Wszystkie składniki na sos wymieszać i polać sałatkę. Przemieszać, spożywać zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy