Sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jeśli lubicie połączenie tuńczyka oraz ryżu to właśnie przepis dla Was :) Sałatka, którą dziś proponuję to kompozycja nie skomplikowana i zarazem bardzo smakowita. Zapraszam do wypróbowania i oceny:)

  • 25 min

Składniki:


  • Składniki:

    - puszka tuńczyka w oleju (kawałki)
    - 150 g kukurydzy z puszki
    - ugotowany woreczek ryżu (może być ciemny)
    - 2 kopiaste łyżki majonezu dekoracyjnego
    - 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany
    - 1 łyżeczka musztardy
    - pół małej czerwonej cebulki
    - pieprz, sól oraz szczypiorek do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka lekko odcedzić, przełożyć do miski, wsypać ryż, pokrojoną w cieniutką kostkę cebulę oraz kukurydzę. Dodać majonez, śmietanę i musztardę. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki starannie i delikatnie wymieszać. Jeśli będzie zbyt mało majonezu dodać jeszcze łyżkę. Całość posypać drobno posiekanym szczypiorkiem :) SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować