Sałatka z tuńczyka w strąkach papryki

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sałatka z tuńczyka w strąkach papryki

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kolorowe papryki: 4 sztuki
    - tuńczyk: 400 gramów
    - pomidory: 2 sztuki
    - czerwona cebula: 2 sztuki
    - oregano: 0.5 łyżeczki
    - kapary: 2 łyżeczki

    - ocet balsamiczny: 2 łyżeczki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sól, pieprz: 2 szczypty

Sałatka z tuńczyka w strąkach papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przekroić wzdłuż papryki i wyciągnąć gniazda nasienne. Sparzyć pomidory i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Pomidory wymieszać z tuńczykiem, pokrojoną w kostkę cebulą, kaparami i oregano.
    Ocet, sok z cytryny, oliwę sól i pieprz wymieszać, dodać do sałatki wymieszać. Nakładać porcje do wydrążonych papryk.
    Szczelnie owinąć folią spożywczą i można pakować na piknik!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy