SAŁATKA Z TUŃCZYKA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Robię tą sałatkę bardzo często na kolację, gdyż zajmuje mi to kilka chwil i sprawia ogromną radość z przygotowania i przede wszystkim z jedzenia;* Sałatka smakuje fantastycznie ;))

  • 30 min

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
    mała puszka tuńczyka
    puszka kukurydzy
    4-5 jajek
    1 średnia cebula

    majonez
    jogurt naturalny
    pieprz
    sól

Sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu, lekko ostudzić.
    Jajka ugotować, obrać, zetrzeć na tarce. Cebule pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć.
  • 2. Wszystkie składniki wymieszać razem wraz z majonezem i jogurtem naturalnym. Dodać soli i pieprzu do smaku.

Porady

Do gotującego się ryżu można dodać odrobinę przyprawy- kurkumy aby ryż nabrał ładnego żółtego koloru. Sałatka wyśmienicie smakuje na ciepło- warto aby ryż nie wystygł do końca.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy