Sałatka z truskawkami i fetą

0 (0 ocen)

  • 8 min

Smaczny dodatek do dan mięsnych i nie tylko.

  • 8 min

Składniki:

  • 125 g rukoli (1 opakowanie)
    200 g truskawek
    100 g sera typu feta
    60 g obranych pistacji
    Sos:
    3 łyżki oliwy
    1,5 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka musztardy stołowej
    odrobina soli
    odrobina pieprzu

Sałatka z truskawkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sos: składniki wlać do małego słoiczka. Słoik koniecznie zakręcić i energicznie wstrząsnąć, aż składniki się połączą.
  • 2. Rukolę umyć i osuszyć. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na połówki lub ćwiartki. Ser pokroić w kostkę, pistacje posiekać.
  • 3. Wszystko razem delikatnie wymieszać w misce, polać sosem. Jeść ze smakiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy