Sałatka z tostami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jest przepyszna, łatwa i doskonała na imprezy.

Składniki:

  • Tosty: bagietka
    ● 15 dag żółtego sera
    ● 10 dag salami z papryką
    ● granulowany czosnek
    ● masło.
    Sałatka: sałata lodowa
    ● 2 czerwone cebule
    ● ogórek
    ● 2 pomidory
    ● czerwona lub żółta papryka
    ● puszka kukurydzy
    ● mały słoik zielonych oliwek z papryką
    ● puszka tuńczyka w oleju
    ● majonez
    ● śmietana.
    Sos: 2 łyżki winnego octu
    ● 2 łyżki wody
    ● łyżeczka cukru
    ● 1 łyżka oliwy
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tostami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory, ogórka i paprykę kroimy w kostkę, a cebule
    w półtalarki. Sałatę rwiemy na kawałki. Wsypujemy kukurydzę
    i oliwki. Z podanych składników robimy sos, polewamy
    warzywa i mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut.
  • 2. Bagietkę kroimy, smarujemy masłem i posypujemy
    czosnkiem. Przykrywamy plastrami sera i salami. Pieczemy
    10 minut w 150 °C.
  • 3. Do sałatki dodajemy
    osączonego i rozdrobnionego
    tuńczyka, polewamy
    majonezem wymieszanym
    ze śmietaną,
    doprawiamy solą i pieprzem,
    mieszamy. Podajemy
    z ciepłymi tostami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować