Sałatka z szynką i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z selera odcinamy 3 łodyżki, myjemy, kroimy wzdłuż, a później w paski (wyjdzie mniej więcej kostka)
paprykę myjemy i kroimy w kostkę
kukurydzę odcedzamy, ananasa odsączamy i kroimy w mniejsze kawałki - w/g uznania. Jajo kroimy w dużą kostkę.Szynkę kroimy w paski mniej więcej dł. 2 cm i szer. ok. 0,5 cm - lub jak ktoś woli w kwadraty.
Wszystkie składniki władamy do miski.
2.Z majonezu, jogurtu i przypraw przygotowujemy sos którym zalewamy warzywa. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i jeszcze raz mieszamy.
3.Sałatkę odkładamy do lodówki - po pół godzinie kiedy się "przegryzie" można jeść więc smacznego!
Komentarze