Z surimi i zupek chińskich

4.48 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Szybka i prosta w wykonaniu fajna przekąska.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie paluszków surimi 250g
    1 ogórek szklarniowy
    pęczek rzodkiewek
    makaron z 3 opakowań zupek chińskich
    puszka kukurydzy konserwowej
    1 czerwona lub zielona papryka
    3 jajka ugotowane na twardo
    łyżeczka siekanego kopru
    4-6 łyżek majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Paluszki

Z surimi i zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluszki surimi 1. Paluszki pokroić w dowolną grubość. Ogórka umyć, przeciąć na pół wzdłuż i pokroić na plasterki. (ja nie obieram ogórka)
  • Sałatka z surimi i zupek chińskich 2. Rzodkiewki pokroić w plastry, paprykę i jajka w kostkę. Kukurydzę odsączyć zalewy. Wszystkie składniki przesypać do miski.
  • Sałatka z surimi i zupek chińskich 3. Makaron z zupek chińskich ''połamać'' , przełożyć do garnka i zlać gorącą wodą na ok 3-5 min. Ja dodałam przyprawę z jednej zupki. Gdy makaron zmięknie, przelać go przez sito, wystudzić i wymieszać z warzywami. Na koniec dodać majonez, koper, sól i pieprz. Całość wymieszać. Majonez można połączyć 1 łyżeczką tartego chrzanu ze słoiczka. Wtedy wyjdzie taki sos z akcentem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Surimi (paluszki krabowe) Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować