Pyszna sałatka pełna smaku,ser sulguni jest tu trudno kupić,ale w zdrowej żywności można zamówić,bo nie da się go zastąpić,ma wspaniały delikatny słonawy smak i elastyczną konsystencje!!!
Sałatka z sulguni,mandarynkami i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pestki słonecznika wyłożyć na patelnię i podsuszyć,mieszając,10min.,wsypać do miseczki.Kawałki sulguni odrywać zwilżonymi rękami i formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego,obtaczać w pestkach słonecznika i odkładać na suchy talerz.Sałatę podzielić na listki,spłukać,osuszyć i wyłożyć do czterech miseczek.Mandarynki obrać,podzielić na cząstki,wyłożyć na sałatę.Granat oczyścić,delikatnie wybrać nasionka.Na środek każdej miseczki wyłożyć kulki sulguni w pestkach i posypać granatem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze