Sałatka z soczewicą gotowaną na parze

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Doskonała sałatka niskokaloryczna ,którą można najeść się do syta.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle
    1 cebula czerwona
    1 papryka czerwona
    3 pomidory

    Dip

    3 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    3 szczypty czarnego pieprzu do smaku
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    0,5 łyżeczki soku z cytryny
    2 szczypty soli do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z soczewicą gotowaną na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę z puszki gotowaną na parze łączymy z resztą składników pokrojonych w kostkę.
    Mieszamy.

    Składniki dipu mieszamy w miseczce. Polewamy warzywa i znów mieszamy.

    Podajemy od razu po przygotowaniu ozdobioną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować