Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszna letnia sałatka, w której połączenie serów pleśniowych i owoców tworzy przepyszny smak.

  • 15 min

Składniki:

  • 120 g sera camembert
    100 g sera gorgonzola
    300 g białych i czerwonych winogron
    200 g truskawek
    1 mieszanka sałat florencka z orzechową nutą
    3-4 łyżki oleju rzepakowego

Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1rmcraj 1. Winogrona pokroić w połówki, a truskawki w ćwiartki. Ser pokroić w półcentymetrową kostkę. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu polać olejem i odstawić na 5-10 min. Sos powstanie z połączenia oleju i soku owocowego. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy