Salatka z selera naciowego

4.51 (178 ocen)

  • 10 min

O tym jakie wartości odżywcze i smakowe ma seler naciowy, każdy wie, więc od razu proponuję zrobić z niego sałatkę

  • 10 min

Składniki:

  • 5 łodyg selera naciowego
    1 granat
    3 łyżki słonecznika


    Sos:
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka majonezu
    2 krople ostu jabłkowego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Salatka z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchą patelnię wrzucamy słonecznik i prażymy go ciągle mieszając pilnując aby nabrał ładnego złotego koloru, ale nam się nie przypalił.
  • 2. Selera myjemy i kroimy na małe kawałki. Owoc granatu obieramy (odcinamy kapelusik i nacinamy delikatnie wzdłuż jak pomarańcze, rozrywamy na boki i wytrzepujemy ziarenka). Pokrojonego selera i ziarenka granatu wsypujemy do salaterki, Mieszamy składniki sosu, dodajemy do całości i mieszamy, na końcu posypujemy ziarnami słonecznika
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować