Bardzo smaczna, idealna do mięs, aromatyczna, polecam ! :)
30 min
Składniki:
około 300 gramów selera korzeniowego
2 średnie kwaśne jabłka
3 - 4 łyżki majonezu
50 gramów siekanych orzechów włoskich
sok z połowy cytryny
cukier i sól do smaku
Sałatka z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Selera gotujemy na półtwardo bez obierania i rozkrajania, studzimy.
Kiedy się schłodzi, obieramy ze skórki, ścieramy na dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny.
Jabłka obieramy, kroimy w małą kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Jabłka mieszamy ze startym selerem, dodajmy majonez, cukier i sól wg upodobań, schładzamy w lodówce.
Porady
Zamiast cukru do sałatki możemy wrzucić sparzone wcześniej rodzynki.
Komentarze