sałatka z selera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna, idealna do mięs, aromatyczna, polecam ! :)

  • 30 min

Składniki:

  • około 300 gramów selera korzeniowego
    2 średnie kwaśne jabłka
    3 - 4 łyżki majonezu
    50 gramów siekanych orzechów włoskich
    sok z połowy cytryny
    cukier i sól do smaku

Sałatka z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera gotujemy na półtwardo bez obierania i rozkrajania, studzimy.
    Kiedy się schłodzi, obieramy ze skórki, ścieramy na dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Jabłka obieramy, kroimy w małą kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Jabłka mieszamy ze startym selerem, dodajmy majonez, cukier i sól wg upodobań, schładzamy w lodówce.

Porady

Zamiast cukru do sałatki możemy wrzucić sparzone wcześniej rodzynki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy