Sałatka z rzodkiewek, jajek i koperku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna, lekka i szybka przekąska;)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
    7 jajek
    1/2 pęczka koperku
    sól, pieprz
    2 łyżki majonezu Babuni

Sałatka z rzodkiewek, jajek i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z rzodkiewek, jajek i koperku 1. Rzodkiewki myję i odcinam końcówki, trę na tarce o drobnych oczkach. Przekładam na sitko i zostawiam aby odciekły ze zbędnego soku. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i kroję w kosteczkę. Koperek myję, osuszam i siekam. Przekładam (suchutkie) rzodkiewki z sitka do miski, dokładam pokrojone jajka i koperek, delikatnie solę i posypuję świeżo zmielonym pieprzem, dodaję dwie łyżki majonezu. Wszystko mieszam i nakładam do salaterek lub pucharków. Podaję z wędliną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy