sałatka z ryżem w sosie koperkowo-ziołowym

4.97 (159 ocen)

  • 20 min

Pierwszy raz spróbowałam u znajomych i od tamtej pory robię sama. Sałatka jest naprawdę pyszna :)

  • 20 min

Składniki:

  • torebka ryżu
    sos koperkowo-ziołowy rozmieszany w trzech łyżkach oliwy i wody-wg przepisu na opakowaniu
    2 pomidory
    ogórek zielony
    4-5 jajek
    ser żółty do posypania ok 15dag
    sól, pieprz do smaku
    por/ szczypiorek- jeśli lubimy i mamy
Wystaw ocenę:

4.97 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ryżem w sosie koperkowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w wodzie. Odstawiamy do wystygnięcia następnie mieszamy z sosem koperkowo- ziołowym
  • 2. ogórek, jajka, pomidor kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce.
  • 3. układamy warstwowo:
    ryż z sosem
    pomidor
    warstwa majonezu
    ogórek
    jajka
    sól, pieprz
    warstwa majonezu
    ser żółty

Porady

Sałatkę możesz wypróbować z różnymi sosami, wg mnie najlepiej smakuje z sosem koperkowo-ziołowym. Warzywa pokrój w grubsza kostkę, dzięki temu sałatka będzie bardziej wyrazista, drobno pokrojone spowodują, że powstanie paćka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować