Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką

5 (171 ocen)

  • 60 min

Swego czasu zakupiłam makaron a'la ryż. Już w sklepie stwierdziłam, że będzie idealny do sałatki- zastanawiałam się tylko nad resztą składników, aż w końcu skomponowałam :)

  • 60 min

Składniki:

  • Na ok 12-15 porcji:

    1 słoik marynowanych pieczarek (220g)
    1 opakowanie makaronu "Ryż" (250g)
    5 jajek
    1 słoik marynowanej papryki (ok 300g)
    4 ogórki konserwowe
    1 puszka kukurydzy
    1 duży filet z kurczaka
    5 łyżek majonezu
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka oleju do gotowania makaronu
    1 łyżka oleju do smażenia kurczaka
    1 płaska łyżka przyprawy gyros
    1/2 łyżeczki kurkumy


Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka smażymy 1. Kurczaka myjemy i kroimy na drobne kawałki. Smażymy na łyżce oleju z dodatkiem przyprawy gyros i kurkumy do miękkości.
  • Makaron gotujemy 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente.
  • Warzywa kroimy w kostkę 3. Pieczarki, paprykę, ugotowane jajka oraz obrane ze skórki ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy opłukaną i przecedzoną kukurydzę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Schładzamy chwilkę przed podaniem w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować