Sałatka z rukoli z plastrami drobiu w balsamicznej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.przygotowywujemy wywar: z marchewki,selera,natki,cebuli,czosnku,3łyżki octu balsamicznego,3łyzki oliwy z oliwek,gotujemy,max 1h,potem wrzucamy pierś z kurczaka i w tym wywarze gotujemy około godziny,wyjmujemy z wywaru i studzimy,przygotowywujemy marynatę...siekany czosnek mieszamy z posiekanym rozmarynem i orzechami włoskimi...schłodzoną pierś z kurczaka kroimy w plasterki pod skosem,,w naczyniu na spód kładziemy kilka plasterków kurczaka potem przykrywamy marynatą polewamy octem balsamicznym i oliwą z oliwek,potem znów kurczak i znów marynata i tak do końca....odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki zeby się przemaserowało..na rukoli kładziemy plastry drobiu i posypujemy wiórkami parmezanu....smacznego
Komentarze