Sałatka z rukoli z nadziewanymi muszlami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.krewetki i szpinak rozmrozić,
makaron ugotować z dodatkiem kurkumy i soli,
odcedzić przelać zimną wodą,
2.na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć na niej krewetki,
zdjąć krewetki z patelni,
na pozostałym tłuszczu zrumienić posiekany czosnek, natkę pietruszki i szczypior,
dodać szpinak, przesmażyć mieszając,
dodać krewetki i parmezan, przyprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać,
masą napełnić muszle,
3.na talerzach ułożyć umytą i osuszoną rukolę,
na niej ułożyć muszle, oliwki i pokrojone na pół pomidorki i mini mozzarelle,
polać całość oliwą, sokiem z limonki,
przyprawić solą i pieprzem
Komentarze