Sałatka z rukolą, serem pleśniowym i gruszką

4.44 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Smaczna, szybka w przygotowaniu pożywna sałatka. W sam raz na towarzyskie spotkania lub przekąskę.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 100g rukoli
    2 gruszki
    100g gorgonzoli
    150g winogron (u mnie czerwone)
    100g łuskanych orzechów włoskich

    sos: 2 łyżki miodu
    1 łyżka musztardy
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu z pestek winogron
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.44 (213 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Ser

Sałatka z rukolą, serem pleśniowym i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę opłukać, osuszyć, przełożyć do głębszego naczynia. Dodać umytą, i pokrojoną w cienkie kawałki gruszkę, winogrona i pokrojony w kostkę ser. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
  • 2. Składniki na sos połączyć i polać sałatkę. Wierzch posypać uprażonymi orzechami i delikatnie wymieszać. Spożywać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować