Sałatka z roszponki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Samo zdrowie i milion witamin hi hi.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    40 g roszponki
    120 g sera Castello Ananas
    90 g kiełbasy Rosette
    2 łyżki oliwy z pomidorów suszonych w oliwnej zalewie
    1 łyżka octu balsamicznego
    puszka hiszpańskich czarnych oliwek

Sałatka z roszponki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę umyć, osuszyć i włożyć do miski.
    Ser Castello Ananas ( jest to ser słodki )pokroić w kostkę.
    Kiełbasę Rosette ( Rodzaj salami )przekroić każdy plasterek na połowę i usmażyć na suchej patelni.
    Zrobią się chrupiące talarki.
    Oliwki osączyć z zalewy.
    Wszystko razem wymieszać i polać sosem z oliwy która została mi z pomidorów suszonych i łyżeczki octu balsamicznego.

Porady

Sałatkę od razu zajadać aby roszponka nie powiędła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy