Sałatka z roszponką

0 (0 ocen)

  • 20 min

lekka a jaka pyszna:)

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g sałaty masłowej
    100 g sałaty rzymskiej
    100 g sałaty fryzyjskiej
    100 g roszponki
    2 pomidory
    6 sztuk rzodkiewki
    1 ząbek czosnku
    1 pęczek szczypiorku
    pieprz i sól
    150 g jogurtu naturalnego

Sałatka z roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski, tak samo postępujemy z roszponką.Pomidory i rzodkiewkę kroimy w większą kostkę, szczypior natomiast drobniutko. Pokrojone warzywa dodajemy do sałaty oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wszystkie składniki dokładnie sobą mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na samym końcu posypujemy szczypiorkiem. Do sałatki dodajemy jogurtu naturalnego i wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy