sałatka z porów z jajkiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Sałatka z porów doskonale nadaje się jako dodatek do wędlin, mięs i pasztetów. Zarówno na śniadania i kolacje jak i do obiadu. Podaję ją też z jajkami ugotowanymi na twardo i tostami na gorąco.

  • Łatwy

Składniki:


  • - pory: 2 sztuki
    - pieczarki świeże: 25 dekagramów
    - cebulka mała: 1 sztuka
    - jajka: 4 sztuki
    - ser żółty: 4 plastry
    - kukurydza konserwowa - puszka: 1 sztuka
    - groszek zielony konserwowy - puszka: 1 sztuka
    - rodzynki: 0.5 szklanki
    - majonez: 3 łyżki
    - kwaśna śmietana lub jogurt naturalny: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z porów z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z porów - składniki 1. Pory posiekane w krążki sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Umyte i obrane pieczarki sparzyć wrzątkiem i poddusić z cebulką na lekkim ogniu, ostudzić. Ser żółty i jajka pokroić w drobną kostkę.
  • sałatka z porów 2. Do posiekanych porów dodać pieczarki, ser, jajka kukurydzę, groszek i rodzynki. Wymieszać wszystkie składniki razem doprawiając do smaku majonezem zmieszanym ze śmietaną lub jogurtem, solą i pieprzem. Dekoracyjnie można posypać zielonym szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować