Sałatka z porów

4.51 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Co roku zapełniam piwnicę marynowanymi warzywami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg porów
    duża marchewka
    duża cebula
    25 dag rzodkiewek
    2 ząbki czosnku
    łyżeczka chili
    łyżka octu winnego
    3 łyżki gruboziarnistej soli
    3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z porów 1. Pory oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki
    myjemy, osuszamy i także ścieramy na tarce. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Warzywa mieszamy z solą, chili, octem i orzechami. Wkładamy do słoików. Pasteryzujemy 15 minut i odstawiamy do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować