Sałatka z porem i marynowanymi pieczarkami

4.5 (152 ocen)

W tej sałatce przełamałam smak ostrego pora i marynowanych pieczarek z słodką fasolką czerwoną.

Składniki:

  • 1 por
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 małego słoiczka marynowanych pieczarek
    4 jajka
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    2-3 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki musztardy
    1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    2 łyżki soli (do zasypania pora)
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z porem i marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w półtalarki i zasypać 2 łyżkami soli. Odstawić na ok. 2 godziny, a następnie wycisnąć goryczkę. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Paprykę również pokroić w kostkę, a większe pieczarki na połówki. Do porów dodać jajka, paprykę, marynowane pieczarki, odsączoną fasolę czerwoną, majonez, musztardę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Podawać z wędliną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Jajka Marynata Papryka Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować