Sałatka z pora i czerwonej fasoli

4.5 (192 ocen)

Szybka i pyszna. Do pracy, na co dzień i od święta ;)

Składniki:

  • 2 duże pory (jasne części)
    puszka czerwonej fasolki
    mały słoik marynowanych pieczarek
    6 jajek
    3-4 łyżki majonezu
    sól, świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka z pora i czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pora umyć, pokroić w półplasterki. Posolić i odstawić na kilkanaście minut aby puścił sok. Odcisnąć w dłoniach. Fasolkę odsączyć z zalewy. Pieczarki pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez i doprawić do smaku. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Por Sałata Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować