Sałatka z piklinga

0 (0 ocen)

Dobra kolacja

Składniki:

  • 1 duży pikling
    1 cebula
    3 jajka
    5 dużych rzodkiewek
    1 pęczek drobnego szczypiorku
    kilka gałązek koperku
    1/4 strąka czerwonej papryki
    sól, pieprz
    olej z pestek winogron
    1 łyżeczka musztardy

Sałatka z piklinga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piklinga obrałam ze skóry, oddzieliłam mięso i dokładnie wybrałam ości, a następnie roztarłam widelcem.
    Jajka ugotowałam na twardo i drobno posiekałam.
    Paprykę i cebulę pokroiłam w drobną kosteczkę.
    Szczypiorek drobno posiekałam.
    Rzodkiewkę starłam na jarzynowej tarce.
    Wszystkie składniki wymieszałam, doprawiłam musztardą, solą i pieprzem. Wlałam olej, jeszcze raz wymieszałam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy