SAŁATKA Z PIECZONYMI BURAKAMI I FETĄ

0 (0 ocen)

Buraki są bardzo zdrowe i pyszne zawsze jadłam je w postaci zupy , barszczu , surówki na ciepło lub zimno a dziś zrobiłam sałatkę która bardzo mnie smakowo zaskoczyła polecam

Składniki:

  • NA 2 PORCJE
    SKŁADNIKI ;
    2 buraki czerwone
    2 duże garści Miksu sałat z rukolą
    100 g sera feta
    1 łyżeczka słonecznika
    1 łyżeczka pestek dyni
    SKŁADNIKI NA DRESSING
    Kilka gałązek koperku
    Spora garść świeżej mięty
    4 łyżki oliwy
    4 łyżki wody zimnej
    Sól
    0,5 łyżeczki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczonymi burakami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Buraki dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym każdy z osobna zawijam w folie aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i pieczemy 1,40 godziny . Po tym czasie wyjmujemy ostrożnie bo folia jest bardzo gorąca i studzimy następnie obieramy i kroimy w kostkę . Na talerzu układam sałatę posypuje pokrojonymi burakami i pokrojona fetą . Pestki dyni i słonecznika prażę na patelni jak już wystygną posypuję sałatkę.
    Oliwę z wodą i miodem dokładnie mieszam by miód się rozpuścił koperek i mięte siekam bardzo drobno dodaje do oliwy o doprawiam solą do smaku . Gotowym sosem polewam sałatkę i podaję gotowe smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować