Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i pęczakiem

4.5 (144 ocen)

Na drugie śniadanie do pracy lub do szkoły

Składniki:

  • Składniki :

    1 szklanka kaszy pęczak,
    3-4 szt buraków,
    150g sera feta,
    5 łyżek oliwy z oliwek,
    2 łyżeczki musztardy,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Buraki dokładnie oczyść i owiń folią aluminiową. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30-40 min aż będą miękkie. Buraki zostaw w folii. Ostudzone buraki obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do kubeczka wlej oliwę, dodaj musztardę, sól i pieprz. Wymieszaj energicznie. Kaszę połącz z burakami i wcześniej przygotowanym sosem. Na górze pokrusz ser feta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować