Sałatka z pieczonych buraków z orzechami

4.5 (200 ocen)

Pyszna sałatka z lekko słodkawych pieczonych buraków, złamanych smakiem jogurtu naturalnego, chrupiących orzechów i wyrazistego szczypiorku. Świetna jako dodatek do dań rybnych i mięsnych.

Składniki:

  • 1 kg buraków
    250g jogurtu greckiego
    pęczek szczypiorku
    50g łuskanych orzechów włoskich
    sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jarzynka

Sałatka z pieczonych buraków z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki szorujemy i każdy osobno zawijamy w folię aluminiową. Pieczmy w 180 stopniach C przez około 60 minut. Studzimy i obieramy ze skórki. Kroimy w niewielką kostkę.
    Buraki łączymy z jogurtem greckim, drobno pokrojonym szczypiorkiem oraz grubo posiekanymi orzechami włoskimi Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Orzechy Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować