Szybka, tania i sycąca sałatka z dodatkiem pieczarek. Idealna na śniadanie, podana w miseczkach z bułki smakuje obłędnie. Polecam przepis.
25 min
Składniki:
Składniki:
10 średnich pieczarek
1 duża marchewka
½ puszki zielonego groszku
1 kwaskowe jabłko
1 cebula
Sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
Sok z cytryny
Sałatka z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: marchew ugotować, wystudzić, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, oprószyć solą. Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić, pokroić w kostkę. Jabłko obrać, również pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Groszek osączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić przyprawami do smaku, dodać majonez, wymieszać.
Komentarze