Sałatka z pęczaku i selera naciowego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Taką sałatkę możemy podać na obiad, kolację lub zabrać do pracy na lunch. Pęczak z pesto i pastą curry ma wyjątkowy smak, a do tego chrupiący seler naciowy i słodkie pomidorki.

  • 30 min

Składniki:

  • pęczak - 100 g
    seler naciowy - 4 łodygi
    pomidory koktajlowe – 200 g
    pesto z suszonych pomidorów – 2 łyżki
    zielone oliwki – 10 szt.
    koperek posiekany – 2 łyżki
    czerwona pasta curry – do smaku
    sól – do smaku
    masło – 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pesto Pasty

Sałatka z pęczaku i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak oczyszczam z ewentualnych zanieczyszczeń, starannie opłukuję, kilka razy zmieniając wodę.
    Zagotowuję w garnku 250 ml wody, dodaję sól do smaku i łyżkę masła. Wsypuję odsączoną na sitku kaszę i gotuję pod przykryciem 15 minut. Wyłączam gaz i nie zdejmuję pokrywki z garnka do momentu, aż kasza przestygnie.
  • 2. Wystudzoną kaszę mieszam z pesto z pomidorów i pastą curry. Dodaję obrany i pokrojony seler naciowy, pokrojone pomidory i oliwki. Mieszam, doprawiam do smaku solą, dodaję posiekany szczypiorek i jeszcze raz delikatnie mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Pasta curry Pomidor Seler Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Sałatka z selera naciowego

To może cię zainteresować