Sałatka z pęczakiem

0 (0 ocen)

Smaczna i sycąca sałatka do pracy. Ze zdrowym pęczakiem, ze składnikami, które znalazłam w lodówce, można ją więc dowolnie modyfikować.

Składniki:


  • 200 g ugotowanego pęczaku
    0,5 słoiczka marynowanych pieczarek
    0,5 pomarańczowej papryki
    3 łyżki kukurydzy
    3 łyżki czerwonej fasoli
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku

Sałatka z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ugotowany pęczak (może być pozostały z obiadu) wrzucić do miski.

    Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy i wrzucić do kaszy.

    Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

    Pieczarki osączyć z zalewy, pokroić w ćwiartki (jeśli większe to drobniej), wrzucić do miski.

    Paprykę oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do sałatki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy