Sałatka z paluszków krabowych z warzywami i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne połączenie kraba, warzyw i owoców.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 pomidor
    250 g paluszków krabowych
    pół melona miodowego
    1 ogórek
    4 świeże truskawki
    1 jajko
    Sos koktajlowy: 4 łyżki majonezu
    2 łyżeczki ketchupu
    sól
    pieprz
    odrobina koniaku
    kilka kropel sosu worcester
    Dekoracja:
    sałata
    pestki granatu

Sałatka z paluszków krabowych z warzywami i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z paluszków krabowych z warzywami i owocami 1. Pomidora naciąłem na krzyż, zalałem najpierw wrzącą, a następnie zimną wodą. Obrałem ze skórki. Jajko ugotowałem na twardo, ostudziłem i obrałem.

    Przygotowałem sos koktajlowy: wymieszałem majonez z ketchupem i koniakiem, doprawiłem do smaku.
    W obręczach układałem kolejno: najpierw pokrojone kraby, następnie posiekane jajko, potem pokrojony w kostkę miąższ melona i ogórka wymieszany z truskawkami, a na koniec pokrojonego w kostkę pomidora (sam miąższ, bez pestek). Każdą warstwę polałem sosem koktajlowym. Tak przygotowaną sałatkę włożyłem do lodówki na pół godziny.
    Po wyjęciu w obręczy każdą porcję ozdobiłem sałatą i pestkami granatu. Podałem na plasterkach ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy