Sałatka z oliwkami i fetą

4.5 (176 ocen)

  • 15 min

Sałatka podobna do greckiej.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 awokado
    1/3 słoiczka czarnych oliwek
    1/3 czerwonej papryki
    1/3 kostki sera fety
    1/2 opakowania roszponki
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sok z 1/2 cytryny
    2 szczypty ostrej papryczki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka grecka

Sałatka z oliwkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę myjemy, suszymy i wykładamy do salaterki. Awokado myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i kładziemy na roszponce. Oliwki i paprykę kroimy i rozsypujemy równomiernie po sałacie. Ser feta kruszymy. Całą sałatkę polewamy sosem przyrządzonym z oliwy, soku z cytryny, czosnku, ostrej papryczki, soli i pieprzu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować