Sałatka jest przepyszna bo to jest najlepszy czas na ogórki małosolne na które czekam cały rok!
10 min
Składniki:
Produkty
2 ogórki małosolne
1 puszka fasoli czerwonej
1 słoiczek selera konserwowego
1 papryka (ewentualnie 2 małe w różnych kolorach)
1 cebula
Koperek
Sos: 1 łyżka oliwy np. z winogron, kilka kropel soku z cytryny, sól, pieprz.
Sałatka z ogórkami małosolnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokroić w kostkę: ogórki, paprykę, cebulę, następnie dodać oczerwoną fasolę (wcześniej należy ją przepłukać i odsączyć) oraz seler również odsączony. Całość wymieszać, polać sosem oraz posypać pokrojonym koperkiem.
Najlepiej schłodzić w lodówce ok. 10 minut przed jedzeniem.
Porady
Przed podaniem nalezy sałatkę schłodzić w lodówce ok 10 minut.
Komentarze