Sałatka z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rukolę po odcięciu ogonków , opłukałem i delikatnie osuszyłem..
Bagietkę pokroiłem w dużą kostkę , skropiłem oliwą przyprawioną solą i pieprzem. Ułożyłem na blaszce i zapiekłem 10 minut w temperaturze 180 stopni C.
Mozzarellę dokładnie osączyłem z zalewy i pokroiłem w kostkę.
Paprykę pokroiłem w mniejsze części i zgrilowałem na patelni. Po wystygnięciu obrałem ze skórki i drobno pokroiłem.
Pomidorki koktajlowe przekroiłem na połówki , polałem octem balsamicznym wymieszanym z oliwą.
Liście rukoli ułożyłem w salaterce , a nich ułożyłem pomidorki , mozzarellę i zwiniętą w ruloniki szynkę prosciutto.
Sałatkę przyprawiłem solą i czarnym pieprzem , posypałem grzankami i papryką.
Komentarze