Sałatka z mozzarellą

5 (198 ocen)

  • 15 min

Kolorowa propozycja na zdrową kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 liści sałaty masłowej
    6 rzodkiewek
    1 kulka mozzarelli
    5 pomidorków koktajlowych
    1 łyżeczka białego sezamu
    Oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, sól, pieprz ziołowy do smaku
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, osuszyć. Liście sałaty pokroić w paski i ułożyć na środek płaskiego dużego talerza. Rzodkiewki pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na sałacie.
  • 2. Mozzarellę osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry, ułożyć na około sałaty. Pomidorki przekroić, na każdym plasterku sera położyć po jednej połówce pomidorka.
  • 3. Całość skropić oliwą z oliwek, octem jabłkowym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Całość posypać łyżeczką sezamu.

Porady

Składniki na 1 porcję. Sezam można wcześniej uprażyć na suchej patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować