Sałatka z matiasów i rydzów marynowanych z ziemniakami.

0 (0 ocen)

  • 5 min

pyszna sałatka, którą możemy również podać na obiad postny

  • 5 min

Składniki:

  • 5 ziemniaków
    5 płatów matiasa
    1 czerwona cebula
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki musztardy
    4 łyżki majonezu
    sól i pieprz do smaku
    10 dużych kapeluszy rydzów marynowanych

Sałatka z matiasów i rydzów marynowanych z ziemniakami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotuję w mundurkach- studzę i obieram skórkę
    Matiasy moczę w mleku minimum 3 godziny- osuszam i kroję w niezbyt dużą kostkę
    Cebulę kroję w drobniutką kostkę i przelewam na sitku wrzątkiem ( nie koniecznie)
    Grzyby kroję w kosteczkę lub paseczki- to już jak wolicie
    Szczypiorek myję i drobno siekam.
    Majonez mieszam z musztardą, dodaję wszystkie składniki i przyprawiam do smaku solą i pieprzem.
    Odstawiam w chłodne miejsce na minimum 2-3 godziny do połączenia smaków:)
    smacznego:)

Porady

Można dodać inne grzyby marynowane

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy