Sałatka z liśćmi buraka , fetą i olejem kukurydzianym

4.5 (178 ocen)

  • 15 min

Liście buraka specjalna odmiana sałatkowa - zdrowe i pyszne

  • 15 min

Składniki:


  • 1 garść botwiny
    1/4 szt sałaty masłowej
    4 szparagi
    1/2 szt sera feta
    olej kukurydziany ok 2 łyżki
    1 pomidor
    pieprz kolorowy ziarnisty
    sól morska
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z liśćmi buraka , fetą i olejem kukurydzianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście buraka naciowego myjemy osuszamy to samo robimy z sałatą masłową. Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kawałki. Ser feta kroimy w kostkę . Pomidora myjemy i kroimy drobno.
  • 2. Na talerzach układamy sałatę i botwinę , dodajemy szparagi, ser i posypujemy pokrojonym pomidorem. doprawiamy solą morską do smaku i pieprzem grubo mielonym. Polewamy olejem kukurydzianym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować