sałatka z liści szpinaku

4.5 (200 ocen)

  • 10 min

Szpinak w tym roku w moim ogródku wyjątkowo obrodził, dlatego często jadamy go na różne sposoby. Bardzo lubimy go w sałatce z pomidorkami i sosem czosnkowym, którą przeważnie podaję do mięs i kiełbasek z grilla. Oprócz tego, że jest smaczna to także jest bardzo zdrowa. Idealna na lato.

  • 10 min

Składniki:

  • 500 g pomidorków koktajlowych
    zielony ogórek
    czerwona cebula
    3-4 garście liści młodego szpinaku
    150 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sos czosnkowy

Sałatka z liści szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa opłukać. Pomidorki pokroić na połówki. Cebulę posiekać. Ogórka pokroić w niewielkie kawałki, szpinak także drobno pokroić. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać zmiażdżony czosnek i przyprawić. Warzywa posolić, posypać pieprzem i tuż przed podaniem polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować