Bogata w smaku, prosta sałatka z kuskusem, salami, jajkiem i czerwoną fasolą. Pysznie doprawiona zielona czubrycą. W 10 minut przygotujesz zdrowe, wspaniałe śniadanie lub kolację.
Sałatka z kuskusem,salami i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kuskus zalać wrzątkiem (powinien sięgać 2 cm powyżej ziaren kaszy). Przykryć szczelnie talerzykiem, odstawić na 2-3 minuty. Zdjąć talerzyk, kaszę wymieszać z solą i czubrycą lub mieszanką przypraw ziołowych.
2.Jajka obrać, pokroić w dużą kostkę.
3.Plastry salami i szynki pokroić na mniejsze kawałki.
4.Fasolę dokłądnie odcedzić na sicie.
5.Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Majonezu dodać według upodobań. Sałatkę podawać z pieczywem.
Komentarze