Sałatka z kurczakiem z sosem serowo-szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu- ma być al dente. Filety kroimy w kawałki i oprószamy solą i pieprzem. Na jednej patelni rozpuszczamy łyżkę oleju i podsmażamy kurczaka. Na drugiej patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy rozmrożony wcześniej szpinak w trakcie smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , sól i gałkę muszkatołową. Kiedy szpinak będzie już doprawiamy i podsmażony przekładamy go na kurczaka i mieszamy. Kiedy filety będą miękkie dodajemy serek śmietankowy i bazylię . Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia serka. Kładziemy na makaron. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną w kawałeczki paprykę. Mieszamy już każdą porcję na talerzu.
Komentarze