Sałatka z koperkiem i rzodkiewką

4.98 (162 ocen)

Ulubiona wiosenna sałatka mojej rodziny !

Składniki:

  • 1 główka sałaty

    1 pęczek rzodkiewek

    250 ml kwaśnej śmietany 18%

    2 łyżki siekanego koperku

    1 ząbek czosnku

    1 łyżeczka cukru

    1 łyżeczka octu 10%

    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka z koperkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rwiemy palcami na mniejsze cześci
  • 2. Przygotowujemy sos: łączymy śmietanę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, cukier, sól, koperek i ocet. Dodajemy umytą i pokrojoną w półtalarki rzodkiewkę.
  • 3. Sałatę polewamy sosem tuż przed podaniem. Idealnie nadaje się jako dodatek do wieprzowiny lub kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować