Sałatka z kiszonej kapusty i buraczków

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Bardzo prosta, dwuskładnikowa sałatka obiadowa. Słodka za sprawą buraków czerwonych, a kwaśna przez kiszoną kapustę. Prawdziwa bomba witaminowa na przednówku w oczekiwaniu na nowalijki.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 buraki ugotowane
    • 2 garści kapusty kiszonej
    • 2 łyżki śmietany
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta kiszona Buraczki

Sałatka z kiszonej kapusty i buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ugotowane buraki w łupinach obrać i pokroić w kostkę.
    • Kiszoną kapustę pokroić.
    • Wymieszać kapustę z buraczkami, śmietaną.
    • Doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.

Porady

Buraki zamiast kroić w kostkę można zetrzeć na tarce, a śmietanę można zamienić na oliwę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować