Sałatka z karmelizowanego bakłażana i pomarańczy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

idealna na każdą porę roku!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:

    1 bakłazan
    4 łyżki miodu wielokwiatowego
    1 pomarańcza
    kiełki słonecznika
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżeczka octu ryżowego
    chili

Sałatka z karmelizowanego bakłażana i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana przełożyć na blaszkę, skropić oliwą i piec 20 min w temperaturze 200', następnie go obrać ze skórki i podzielić na cząstki układając ponownie na blaszce. Polać mieszaniną miodu, octu i sosu sojowego dalej piec 15 min w temperaturze 160', przynajmniej raz obracając na drugą stronę.
    Pomarańcze obrać, odfiletować i wymieszać z zapieczonym bakłażanem. Wyłożyć na talerze, udekorować kiełkami i chili.
    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy